Kleurenpallet

Gelnagels

Nailed-It Sinds twee jaar ben ik gestart met het zetten van gelnagels, dit voornamelijk bij vrienden, familie, kennissen, … Ik heb lang nagedacht of het wel een goed idee was om hiermee te starten …

Nailed-It

Sinds twee jaar ben ik gestart met het zetten van gelnagels, dit voornamelijk bij vrienden, familie, kennissen, … Ik heb lang nagedacht of het wel een goed idee was om hiermee te starten … Uiteindelijk na lang twijfelen en met de steun van mijn mama ben ik dan toch gestart met mijn mini-onderneming. Ik doe dit puur voor het plezier, omdat nagels een passie zijn van mij.

Ikzelf draag sinds 4 jaar ook gelnagels en ik ga om de 4 à 5 weken voor een nieuwe set. Dit is natuurlijk afhankelijk van persoon tot persoon. Veel van mijn vriendinnen gaan veel sneller terug, omdat ze een uitgroei van de nagels niet kunnen verdragen. Dit heeft ook alles te maken met de groei van je nagels, dit is iets wat je weinig of niet kan beïnvloeden. Bij de ene persoon groeien de nagels nu eenmaal veel sneller dan bij de andere, dit zal dus ook bepalen hoe lang je plezier hebt van één set nagels.

Je hebt enorm veel verschil que producten; zo kan je kiezen voor een gellak of gelnagels. Het verschil hierbij is dat gellak eigenlijk net hetzelfde is als je nagels lakken, maar je moet ze natuurlijk we laten ‘drogen’ onder een UV of ledlamp. Bij gelnagels bouw je echt een extra laag op da natuurlijke nagel, al dan niet met verlengingen.

Dit vind ik ook zo leuk aan het plaatsen van nagels, iedereen heeft een andere voorkeur en smaak. Sommige mensen verkiezen gellak, anderen gelnagels. Sommigen willen lange ronde nagels, anderen willen korte vierkante nagels. Ook de 100000 kleurtjes waar je uit kan kiezen, vind ik fantastisch. Klant is koning natuurlijk en zijn wil is wet. Veel klanten vragen natuurlijk aan de nagelstyliste zelf advies, wat het ook wel fijn maakt omdat je zo toch je eigen inbreng hebt in het ontwerp van de nagels. Met nailart kan ik mijzelf helemaal laten gaan, gekke kleuren, diamantjes, stickers, airbrush, stempels, ombré, … je kan het zo gek niet bedenken. De mogelijkheden voor mooie versierde nagels zijn dus eigenlijk onbeperkt.

Er is natuurlijk ook wel een kostprijs aan verbonden. De gel, sjablonen, kleuren, nagelproducten, vijlen, … zijn  zeker niet goedkoop. Veel groothandelaars houden wel regelmatig acties, wat een groot voordeel is. Maar let op want veel van deze winkels hanteren nettoprijzen, dit kan wel eens lelijk tegenvallen aan de kassa, aangezien de BTW er dan nog moet bijgeteld worden. Voor iemand die gelnagels zet puur als hobby en hier dus geen inkomen uithaalt, vind ik het persoonlijk een hele dure hobby.

Ben jij benieuwd naar het resultaat van mijn werk? Hier kan je alvast enkele voorbeeldjes bekijken.