Koken

Pasta pesto met kip in een korstje Van kleins af aan ben ik gepassioneerd door koken, voor veel mensen is dit een opgave, voor mij is het ontspanning. Niet enkel in het weekend of als

Pasta pesto met kip in een korstje

Van kleins af aan ben ik gepassioneerd door koken, voor veel mensen is dit een opgave, voor mij is het ontspanning.

Niet enkel in het weekend of als er bezoek komt, nee ook op weekdagen. Ik sta bijna dagelijks achter het kookvuur, ik maak gewone boerenkost zoals ze zeggen, maar ik maak ook culinaire gerechten. Recepten die volg ik weinig of nooit, ik probeer zelf nieuwe recepten of gerechten uit te vinden en te proberen. Ook nieuwe combinaties maken vind ik enorm fijn. Meestal ga ik zonder plan naar de winkel, ik weet wel steeds op voorhand wat ik wil maken die dag, maar ik kies in de winkel zelf de ingrediënten. Ik vind het leuker en makkelijker om in de winkel zelf te bepalen wat goed bij elkaar past en welke combinaties lekker zouden zijn.

Mensen vragen mij vaak van we ik mijn kooktalent heb, maar ik heb het niet van één bepaalde persoon. Eigenlijk zit koken wel wat in mijn bloed en in onze familie. Mijn oma is de beste taartenbakker ooit, mijn mama kan dan weer heerlijke soep maken. Ben je opzoek naar lekkere wo gerechten, dan kan je met een gerust hart bij mijn papa aan tafel aanschuiven. Ik heb doorheen de jaren ook enorm veel bijgeleerd door dingen uit te proberen en tips over te nemen van anderen.

Persoonlijk vind ik hoofd- en voorgerechten het leukst, desserten zijn niet zo aan mij besteed. Maar natuurlijk kan een lekker stukje cake mij altijd wel bekoren. Voor de rest ben ik niet zo zot van gebak, vandaar dat ik misschien minder interesse heb in de bakwereld. Aperitiefhapjes daarentegen zijn echt mijn ding. Het is bij ons op vrijdagavond de vaste gewoonte om een apero-avond te houden. Dan wordt er niet gekookt, maar knabbelen we de hele avond lang van allerei verschillende hapjes. Ook een lekker ontbijt vind ik de max, niet alleen om te maken, natuurlijk ook om zelf te krijgen. Zeg nu zelf, een ontbijt op bed, daar zegt toch niemand nee tegen? Ik krijg ook vaak te horen van mensen dat ik echt lekkere gerechten klaarmaak. Mijn mama vindt dit natuurlijk fantastisch, dit is al 1 ding waar zij zich geen zorgen meer om moet maken. Ik haal er enorm veel voldoening en zelfvertrouwen uit wanneer familie, vrienden, … mijn eten op prijs stellen.

Op de foto zien jullie één van mijn lievelingsgerechten voorgesteld op drie verschillende manieren. Laat je creativiteit zijn werk doen en maak je eigen versie van mijn recept. Wil je dit zelf thuis ook eens proberen? Hieronder vinden jullie het recept, aan de slag!

Benodigdheden voor 4 personen:

 • 1 pak tagliatelle naar keuze
 • 2 dubbele kippenfilets
 • paneermeel
 • eigeel
 • 1 zakje notensla
 • 500 gram verse spinazie
 • 50 ml olijfolie
 • grof zeezout
 • 2 teentjes knoflook
 • Parmezaanse kaas
 • olijven en zongedroogde tomaten

Bereiding:

 1. kook de pasta in een grote pot water met een klein scheutje olijfolie en een snuifje zout
 2. mix de spinazie, olijfolie, pijnboompitten, teentjes look en Parmezaanse kaas tot een gladde massa
 3. snij de kip in kleine schijfjes en dompel deze onder in het eigeel, bestrooi daarna met paneermeel
 4. bak de kippenreepjes in olijfolie
 5. meng de pesto onder de pasta
 6. dresseer je bord naar keuze en voeg de notensla toe
 7. voeg naar eigen smaak olijven en zongedroogde tomaten toe

Wanneer je al deze stapjes doorlopen hebt zou je tot het resultaat op de foto moeten komen. SMAKELIJK!